Kategorie
Aktualności

Dawcy smaku w DPT Wigry

11 listopada 2010 r., początek godz. 14.00, Duża Galeria Domu Pracy Twórczej w Wigrach.

W ramach polsko-litewskiego projektu „Przy granicy – o tradycji i nowoczesności” powstała sieć „Dawców smaku”, czyli produktów – spożywczych i rzemieślniczych – wytwarzanych w sposób naturalny, ekologiczny, zakorzenionych w lokalnej, przygranicznej tradycji.

Naszym pragnieniem jest, by uwrażliwić Państwa na to, co mamy najlepszego w regionie. Dlatego zapraszamy do wspólnego stołu, do wymiany myśli i smaków. Będzie można porozmawiać z wytwórcami żywności i rzemieślnikami, nawiązać kontakty, a nawet umówić się na zakupy bezpośrednio u producenta. Wszystko okraszone smakiem gęsiny – wszakże 11 listopada to nie tylko narodowe Święto Niepodległości, ale również „Gęsina na św. Marcina”, czyli slow food’owe święto polskiej gęsi owsianej.

Więcej na : http://www.wigry.org/projekty.php?pid=610