Kategorie
Aktualności

Warsztaty kulinarno-nalewkarskie pn. „Jabłka, sery, raki to Wiżajn przysmaki”.

Zapraszamy wszystkich chętnych w dniach 17-18.04.2015r. na warsztaty kulinarno-nalewkarskich pn. „Jabłka,sery, raki to Wiżajn przysmaki”, które odbędą się w Wiżajnach ul. Wierzbołowska 35.

Program warsztatów :

17.04.2015r.

 17.00 – otwarcie imprezy pn.„Jabłka, sery, raki to Wiżajn przysmaki”

17.30 – 22.00 – warsztaty kulinarne z rakami w roli głównej poprowadzi znany kucharz Krzysztof Jaworski przygotujemy :

  1. Eintopf rybno-rakowy żuławskich menonitów
  2. Grillowana ryba w sosie rakowym, z zasmażanymi warzywami i zapiekanymi ziemniakami

18.04.2015r.

17.00-21.00 – warsztaty nalewkarskie poprowadzi  Hieronim Błażejak – mistrz w sztuce komponowania nalewek domowych, laureat wielu prestiżowych nagród w tej dziedzinie

21.00 – 21.30 – konkurs na temat wiedzy o Lokalnej Grupie Rybackiej „Pojezierze Suwalsko-Augustowskie”.

21.30-22.00 – podsumowanie warsztatów oraz wystąpienie zaproszonych gości,

22.00 – zabawa pod gwiazdami

Operacja współfinansowana jest przez Unię Europejską ze środków finansowych Europejskiego Funduszu Rybackiego zapewniającą inwestycje w zrównoważone rybołówstwo.

Liczba miejsc ograniczona !!!!!

ZAPISY pod Nr telefonu : 509761864

 

jabłka, sery, raki ...