Hieronim Błażejak kunszt osiągnął w dziedzinie, w której cierpliwość to podstawa. Starannie dobrane produkty, odpowiednie ich proporcje, a także czas to tylko niektóre z sekretów sporządzania „mistrzowskich” nalewek. Jakie są pozostałe? O tym dowiedzieć się będzie można podczas najbliższych warsztatów.
Niezwykły smak i aromat nalewki sygnowane nazwiskiem Hieronima Błażejaka zawdzięczają przede wszystkim jego doświadczeniu. Kilkanaście lat poświęconych jednemu tematowi to na pewno czas wykorzystane owocnie. Nalewka orzechowa, z czarnej porzeczki, dereniowa, dzięgielówka oraz nalewka z kwiatów głogu, które uzyskały wpis na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, to potwierdzenie tej tezy. Tak jak i wiele nagród przyznanych Błażejakowi w różnych konkursach w kraju.
Hieronim Błażejak już był na Suwalszczyźnie. O sekretnych przepisach na doskonałe nalewki mówił podczas ubiegłorocznych warsztatów, na które został zaproszony przez Slow Food Vigrensis. Nie inaczej będzie i tym razem.
10 listopada w Rutce Tartak „mistrz w swoim fachu” opowie o historii nalewek, sposobach ich wytwarzania – a wszystko to w miłej i humorystycznej atmosferze podczas kameralnego spotkania.
Udział w warsztatach jest płatny.
Koszt 75 zł./osoba – ilość miejsc ograniczona !!!!!