Ser Wiżajny wytwarzany przez Stowarzyszenie „Macierzanka” zdobył certyfikat „Doceń polskie” oraz prestiżowy tytuł TOP PRODUKT. W ten sposób grupa producentów z Wiżajn dołączyła do grona laureatów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” realizowanego pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Ser Wiżajny z certyfikatem „Doceń polskie”
Smak, wygląd oraz stosunek jakości produktu do jego ceny – te czynniki bierze pod uwagę Loża Ekspertów przyznająca certyfikaty „Doceń polskie”. Artykuły spożywcze uczestniczące programie są oceniane w dziesięciopunktowej skali. Wyroby, które otrzymają wysokie noty zdobywają certyfikat, zaś produkty z maksymalną liczbą punktów są dodatkowo honorowane tytułem TOP PRODUKT. Warto podkreślić, że każdy z pięciu członków Loży wystawia oceny samodzielnie, nie konsultując się z pozostałymi specjalistami.
Przewodniczącym grona eksperckiego jest Mirek Drewniak, członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni, autor przewodników kulinarnych i główny juror konkursu „BlogerChef” adresowanego do blogerów kulinarnych. Program „Doceń polskie” jest współorganizatorem tego pierwszego i jedynego w swoim rodzaju przedsięwzięcia skierowanego do blogerów.
W Loży Ekspertów zasiadają ponadto osoby zawodowo zajmujące się żywnością i technologią żywienia. Warto odnotować, że honorowy patronat nad programem, od samego początku jego funkcjonowania, sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Podczas VII certyfikacji, która odbyła się 23 stycznia w Krakowie, eksperci nagrodzili certyfikatem programu m.in. Ser Wiżajny z oferty Stowarzyszenia „Macierzanka”. Co więcej, wyrób ten otrzymał dodatkowy tytuł TOP PRODUKT.
Zdobycie tego prestiżowego certyfikatu to dla producenta potwierdzenie wysokiej jakości wyrobu i powód do dumy, gdyż Loża Ekspertów wyróżnia naprawdę wartościowe artykuły spożywcze. Znak „Doceń polskie” stanowi przy tym rekomendację dla konsumentów poszukujących sprawdzonych, polskich wyrobów.
Więcej informacji o programie można znaleźć na stronie internetowej przedsięwzięcia – www.DocenPolskie.pl.
* * *
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”
www.DocenPolskie.pl
Program „Doceń polskie” ma na celu promocję wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się eksperci, reprezentujący m.in. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Fundację Klubu Szefów Kuchni oraz Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP.
* * *
KONTAKT:
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”
www.DocenPolskie.pl
Anna Koza
specjalista ds. public relations
anna.koza@adventure.media.pl
Adventure Media s.c. Agencja Public Relations
www.adventure.media.pl
tel. 032 724 28 84
fax 032 417 01 70